Известие

Collapse
No announcement yet.

червена лампа за имобилайзер?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• червена лампа за имобилайзер?!

Здравейте,
    В петък както си карам и спускам планината една червена лампичка ми светна.Намира се при оборотомера отгоре .Има формата на спринцовка и някакви струй излизат от нея.Прочетох после в книжката оказа се че е за имобилайзера и има нещо общо с жълтата лапма CODE по средата на таблото дето свети отначоло(за кога на ключа).Та тая лампа посвети 4-5 мин и после угасна.... Събота никаф проблем.Мислех да хода на майстор ама нямаше време.И днеска си трагнах за Сф .. и пак светна.Спирам гаса колата ,паля и тя спира да свети .. после пак ми се случи пак спрях ,пак трагнах и угасна.Оттогава не ми е правило тоя проблем през пътя.Странното е че май колата трябва да угасва, а то нищо нестава.Според вас от какво може да дава тоя проблем? И дали нещо е опасно ... ( книжката ми е на италиански и неразбрах почти нищо.. само че е има общо с CODE , но то несветеше) ..... Дано да имате някакво решение. А и наскоро преди 2 седмици сложий аларма... колата ми е от месец някаде

тая лампа не е за имобилайзер а си е за дюзите(най-вероятно караш дизел щом имаш такава лампа) но причините поради които свети са мнооооого.Единственото решение е елкон с друго не мога да помогна
    156 1,9JTD 2000

Comment

При бензина не е ли за инжекциона ??
      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
      Fiat Bravo II 1.4 90hp
      sigpic
      Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

бензин съм, и не е за инжекжиона.Може да видиш в книжката.И аз си мислех че е инж... но пише имобилайзер! странно нали !?

Comment

Абе до колкото знам тази лампичка си е за инжекциона и както казаха проблемите поради която свети може да са много , и на мен ми светеше преди време ама така за някви секунди и гаснеше лампичката , а колата не даваше никви отклонения върви си перфе , странно , но от 2 месеца не е светнала , от само себе си спря

Comment

Който не е сигурен з акакво е лампата и коя е да не спами излишно. Колегата трябваше да сподели с какъв мотор и коя година е колата.
            Ако лампата прилича на дюза има около 100 възможни причини за да светне така че трябва да се ходи на диагностика и ако наистина свети тази лампа няма нищо общо с имобилайзера.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от jordan_kn Покажи съобщение
              бензин съм, и не е за инжекжиона.Може да видиш в книжката.И аз си мислех че е инж... но пише имобилайзер! странно нали !?
              Къде го прочете това? За кой двигател се отнася тая книжка? Щото в тая дето е направена като важна тема в тоя раздел няма такова нещо.
              Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
              ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
              Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

С алфа 1.8 ТС бензин съм... Книжката ми е на италиански , но съм сигурен че пишеше имобилайзер за точно тази картинка.Пишеше че когато има проблеми с кога на ключа .. нз си кфо .. и свети тази лампичка.Все пак колкото и да не го разбирам италиянски , имобилаизер е интернационална дума.Пише се по горе долу един и същ начин.До тази лампичка са и лампата за маслото и още една..
                Може и да греша за значението, но ви казвам какво пише в книжката....

Comment

С алфа 1.8 ТС бензин съм... Книжката ми е на италиански , но съм сигурен че пишеше имобилайзер за точно тази картинка.Пишеше че когато има проблеми с кога на ключа .. нз си кфо .. и свети тази лампичка.Все пак колкото и да не го разбирам италиянски , имобилаизер е интернационална дума.Пише се по горе долу един и същ начин.До тази лампичка са и лампата за маслото и още една..
                  Може и да греша за значението, но ви казвам какво пише в книжката....
                  Ако колата ти е със стария фейс вътре тоест мисля произведена преди 2002г значи се бъркаш нещо
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

'Дюза' или 'двигателче' винаги са били и остават символи за проблем в работата на блока за управлението на двигателя. За имобилайзер символа е 'ключ' или надпис 'code'.
                    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

С алфа 1.8 ТС бензин съм... Книжката ми е на италиански , но съм сигурен че пишеше имобилайзер за точно тази картинка.....
                      Ся и аз съм с 1.8ТС - 98г.
                      Тая лампа е injection system malfunction.
                      Пак те питаме коя година е колата?
                      Ма която и да е най-вероятно ти е слаб италианския
                      Хубаво ли прочете какво пише. Доколкото си спомням в моята италианска книжка пишеш Iluminati нещо си..
                      В книжката пише също че едновременото включване на червената лампичката с форма на дюза и жълтата с форма на ключ индикира проблем с имобилайзера.

Comment

Здравейте,
                        В петък както си карам и спускам планината една червена лампичка ми светна.Намира се при оборотомера отгоре .Има формата на спринцовка и някакви струй излизат от нея.Прочетох после в книжката оказа се че е за имобилайзера и има нещо общо с жълтата лапма CODE по средата на таблото дето свети отначоло(за кога на ключа).Та тая лампа посвети 4-5 мин и после угасна.... Събота никаф проблем.Мислех да хода на майстор ама нямаше време.И днеска си трагнах за Сф .. и пак светна.Спирам гаса колата ,паля и тя спира да свети .. после пак ми се случи пак спрях ,пак трагнах и угасна.Оттогава не ми е правило тоя проблем през пътя.Странното е че май колата трябва да угасва, а то нищо нестава.Според вас от какво може да дава тоя проблем? И дали нещо е опасно ... ( книжката ми е на италиански и неразбрах почти нищо.. само че е има общо с CODE , но то несветеше) ..... Дано да имате някакво решение. А и наскоро преди 2 седмици сложий аларма... колата ми е от месец някаде
                        Ти като спускаше /предполагам че не си бил на скорост/ случайно погледнали си температурата на мотора?Термостата и температурния датчик в добро състояние ли са?
                        sigpic
                        "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

От чисто любопитство какво общо биха имали температурата, термостата и темп. датчик с лампа индикираща проблем с инжекциона?

Comment

и при мен е святкала въпросната лампичка след диагностика се установи ламда-сонда!след отремонтирването вече 1 година не е святкала за това диагностика преди да се започне хвърлянето на боб
                            alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                              От чисто любопитство какво общо биха имали температурата, термостата и темп. датчик с лампа индикираща проблем с инжекциона?
                              Всъщност означава 'Смущения в инжекциона'
                              sigpic
                              "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Working...
                              X